El dissabte 1 i diumenge 2 de setembre de 2018 va tenir lloc lloc el simposi “Raimon Panikkar. Ecosofia i intuïció cosmoteàndrica”, a la Casa Espiritualitat Sant Felip Neri (C. de la Nena Casas 47, Barcelona). L’activitat, organitzada per la Fundació Valors Humans i que forma part de l’Any Raimon Panikkar2018, comptà amb la participació, entre d’altres, d’Àngels Canadell, Jordi Pigem, Josep M. Mallarach i Xavier Melloni.

Raimon Panikkar i Alemany va ser filòsof i teòleg autor d’una vuitantena d’obres escrites en sis llengües, doctor honoris causa per les universitats de les Illes Balears, Tübingen, Urbino i Girona, i professor, entre d’altres, a les universitats de Harvard i Califòrnia, va ser una persona de rellevància mundial en el diàleg entre les cultures i religions i en la cerca d’alternatives als reptes del món contemporani.

Raimon Panikkar ha estat un dels pensadors catalans més universals de l’època contemporània. La Casa Espiritualitat Sant Felip Neri inspirada i beneida per Raimon Panikkar, porta el segell de la seva inspiració tant en les línies estratègiques com en els objectius que promouen les seves activitats.

Amb aquest Simposi i altres conferències i celebracions programades a la Casa Espiritualitat Sant Felip Neri es vol rendir homenatge a un home que ha fet possible crear i inspirar un nou paradigma per la humanitat del segle XXI.

Programa

Dissabte, 1 de setembre

10:00 h : Conferència:”NOMÉS SOBREVIURAN ELS MÍSTICS”, amb Jordi Pigem

Col·loqui

11:30: Pausa

12:00 h: Conferència : L’ECOSOFIA EN LES GRANSTRADICIONS ESPIRITUALS DE LA HUMANITAT, amb Josep Maria Mallarach

Col·loqui

16:00 h: Taula rodona“L’ECOSOFIA, UNA RESPOSTA ALS REPTES ACTUALS? ”, amb Àngels Canadell, Jordi Pigem – Josep M. Mallarach – Xavier Melloni. Coordina la taula: Xavier Perarnau

Diumenge 2 de setembre

10: 00 h: CELEBRACIÓ “Sagrada Realitat”, amb Xavier Melloni.

Música

12:00 h: Exposició: “COSMOTEÀNDRIC”, amb el Grup d’art ViVarium. Poetesses: Fuensanta Moreno, Berta Cabré. Pintors: Enric Pascó, Carme Aiguavives, Joan A. Parés, Albert Pujol.