L’islamòleg Halil Bárcena, autor del llibre El sufisme i autor de la traducció de Dīwān, de Hal·lāg, dirigeix el cercle de lectura “La poesia sufí de Mansûr Hal·lāg“, cada dilluns del 15 d’octubre al 19 de novembre a la seu de l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona. És necessari inscriure-s’hi.

L’activitat té lloc els dilluns 15, 22, 29 d’octubre i 5, 12 i 19 de novembre, des de les 19:30 a les 21:00 h. Per més informació i inscripcions, adreceu-vos al correu electrònic sufismo786@yahoo.es. Les places són limitades.

Halil Bárcena (Renedo, Cantàbria, 1962) és islamòleg, doctor en filologia àrab i especialista en mística sufí. També és llicenciat en ciències de la informació, diplomat en llengua àrab, màster en estudis àrabs i diploma d’estudis avançats en humanitats. Ha cursat estudis islàmics i de filologia àrab i persa al Marroc, Jordània, el Líban i Síria. Format en musicologia oriental, és intèrpret de ney, la flauta dervix de canya. Col·labora amb les universitats de Barcelona i Deusto. L’any 1998 funda l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, que dirigeix des d’aleshores. Dirigeix també el grup de música i dansa sufí ’Ushâq. És autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismo, va publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció de Dīwān, de Hal·lāg (Fragmenta, 2010), una edició bilingüe àrab-catalana cal·ligrafiada a mà per ell mateix. És coautor, amb Marià Corbí, de Jesús de Nazaret, el mito y el sabio. Una lectura del Evangelio de Juan desde una espitritualidad laica y desde el sufismo (2010). El 2015 va publicar Històries de Nasrudín, a la col·lecció Petit Fragmenta, amb il·lustracions de Mariona Cabassa. És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.