El 31 d’octubre arribarà a les llibreries Contra els absoluts, un recull de cinc converses protagonitzades per Joan-Carles Mèlich, doctor en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, doctor en humanitats i professor de literatura catalana a la Universitat Pompeu Fabra.

La filosofia de la finitud, els canvis experimentats per la lectura en temps hipertecnològics, l’agnosticisme, el cristianisme i un suggestiu repàs de les intenses i sorprenents peripècies vitals i acadèmiques de Joan-Carles Mèlich, són alguns dels temes abordats al llarg d’aquestes converses, que tenen per finalitat estimular el públic per tal que s’acosti a la resta de l’obra publicada pel filòsof. Contra els absoluts consta de sis capítols que agrupen aquests grans temes, un prefaci de l’editor i un índex onomàstic.

Per Ignasi Moreta, el que afegeix aquest llibre de converses a l’obra ja publicada per Joan-Carles Mèlich és «el seu caràcter oral, dialògic, d’exposició d’un pensament al llarg d’un intercanvi amb un interlocutor que interroga. Però també, i sobretot, el fet d’exposar les idees no en la seva forma acabada sinó situant-les en el marc de la seva gestació i desplegament».

Contra els absoluts és la tercera obra de Joan-Carles Mèlich publicada per Fragmenta Editorial després de dos lliuraments dels seus “Fragments filosòfics”, La lectura com a pregària (2015) i La prosa de la vida (2016) que també s’han publicat en castellà. Paral·lelament, està previst també el llançament de Contra los absolutos, la versió de l’obra en castellà.

Presentació a Barcelona

Contra els absoluts serà presentat el dimarts dia 30 d’octubre, a les 19:30h, a la llibreria La Central (Mallorca 237, Barcelona) pels mateixos Joan-Carles MèlichIgnasi Moreta i per la poeta Silvie Rothkovic i el periodista i escriptor Sergio Vila-Sanjuán.

I en el marc del festival Barcelona PensaMèlichMoreta protagonitzaran una conversa sobre el llibreFragmenta. Serà el dijous dia 15 de novembre a les 19h a la llibreria Laie (Pau Claris 85, Barcelona).