Jordi Pigem, filòsof de la ciència i autor del llibre Ángeles o robots: La interioridad humana en la sociedad hipertecnológica, i Josep M. Mallarach, geòleg i assessor mediambiental, van parlar sobre “La ciència com a revelació” en el marc del cicle “La sacralitat de viure” que s’organitza a les biblioteques de Barcelona. Va ser el dijous 2 de maig a les 19h a la Biblioteca El Clot-Josep Benet (Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38, Barcelona).

La ciència contemporània, a mesura que avança, ha d’anar renunciant als seus prejudicis materialistes i «revelant» la sacralitat de la vida. 

Pigem també fou el coordinador dels primers volums de l’edició catalana de l’Opera Omnia Raimon Panikkar que es publica a Fragmenta. També va ser un dels entrevistats per Laia de Ahumada al llibre Espirituals sense religió.

La sacralitat de viure

Parlar de la sacralitat de viure és parlar de ciència, de rituals, d’arts, de nutrició i salut, de criança…; en definitiva, de tots aquells àmbits que ens fan tornar a connectar amb la nostra essència primera, més enllà d’uns dogmes i unes creences en particular, per a afrontar una vida més rica i amb sentit, tant individualment com col·lectivament.

Cicle coordinat i presentat per Dídac P. Lagarriga i organitzat per l’Àrea de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona. Hi col·labora: Oficina d’Afers Religiosos.

Entrada lliure. Aforament limitat.

Programa:

Dijous 4 d’abril (19 h)

La poesia, eina devocional

Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda (Camèlies, 76-80)

DIlluns 8 d’abril (19 h)

Infància i adolescència: cel i terra

Biblioteca Vila de Gràcia (Torrent de l’Olla, 104)

Dilluns 15 d’abril (19 h)

Ecologia profunda

Biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte (Provença, 480)

Dilluns 29 d’abril (19 h)

Contemplació i compromís social

Biblioteca Camp de l’Arpa-Caterina Albert (Indústria, 295)

Dijous 2 de maig (19 h)

La ciència com a revelació

Biblioteca El Clot-Josep Benet (pl. de les Glories Catalanes, 37-38)

Dimecres 8 de maig (19 h)

Alimentar el cos, nodrir l’ànima

Biblioteca Francesca Bonnemaison (Sant Pere més Baix, 7)

I també:

Dijous 9 de maig (19 h)

Cuentos del alma

Biblioteca Zona Nord (Vallcivera, 3 bis)