José Manuel Vidal, periodista i teòleg, va introduir la presentació del llibre Conversación con Lluís Duch, (versió en castellà de Conversa amb Lluís Duch) una entrevista en profunditat a l’antropòleg i monjo de Montserrat Lluís Duch, finat el novembre de l’any passat, a càrrec de l’editor Ignasi Moreta, que també va intervenir a l’acte. Va ser el dijous dia 10 d’octubre a les 19 h al Centre Cultural Blanquerna (Alcalá, 44, Madrid).

En aquest llibre, Lluís Duch repassa els seus anys de formació a Alemanya, la seva doble dedicació a la vida monàstica i a la vida intel·lectual, les seves idees sobre l’homo religiosus, la condició ambigua i adverbial de l’ésser humà, les «estructures d’acollida» que desenvolupa aReligió i comunicació (2010, també en castellà) i les grans intuïcions desplega­des a Religión y política (2014).