Josep Otón, autor de Simone Weil: El silenci de Déu (Fragmenta, 2008), i Oriol Quintana, autor de La mandra (Fragmenta, 2019), participaran com a ponents a les primeres Jornades Weilianes, amb el títol “Violència i vulnerabilitat en l’obra de Simone Weil“. Serà els dies 12 i 13 de desembre a la Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història de la UB (carrer de Montalegre, 6, Barcelona).

Quintana hi participarà en el primer bloc, el dijous 12 a les 16h, anomenat “Sobre la força”, amb la ponència “El mètode de Simone Weil”. Otón, el mateix dia a les 18h, farà la primera de les dues conferències de les jornades, sota el títol “Violencia y vulnerabilidad en el Prologue de Simone Weil”.

Les jornades sorgeixen del treball que durant gairebé dos anys ha dut a terme el Grup de Lectures Weilianes, que es reuneix regularment per analitzar textos de Simone Weil. Integrants del Grup exposaran en dues taules de comunicacions el resultat d’aquest treball, parant una especial atenció a les obres que Weil escrigué a Marsella, Nova York i Londres. Així mateix, a les jornades participaran amb conferències dos reconeguts especialistes en l’obra de Simone Weil, Josep Otón i Alejandro del Río Herrmann. Aquesta activitat forma part del projecte “Vulnerabilidad en el pensamiento filosófico femenino. Contribuciones al debate sobre emergencias presentes”, PGC2018-094463-B-100 (MCIU/AEI/FEDER, UE).

La coordinació de les jornades va a càrrec de Teresa Hoogeveen, Andrea Pérez Fernández i Pau Matheu Ribera. Hi participen, a més dels citats. Joan Manel Garcia, M. Àngels García-Carpintero, Joan Nogués, Amanda de Pablo i Carmen Revilla.Podeu veure’n el programa aquí.

Són organitzades pel Seminari Filosofia i Gènere; ADHUC—Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat; VULFIL, PGC2018-094463-B-100 (MCIU/AEI/FEDER, UE), amb la col·laboració del Departament de Filosofia de la UB; la Facultat de Filosofia delaUB i l’Institut Català de les Dones.

Entrada lliure. Aforament limitta.