Joan-Carles Mèlich, professor titular de filosofia de l’educació a la UAB i autor de diversos llibres a Fragmenta, va pronunciar la conferència “El Saturn de Goya”: l’ésser humà com a ésser finit” a l’Auditori de la Mercè (Plaça de l’Hospital, 6, Girona). Va ser el dilluns 24 de febrer a les 19 h.

La conferència, organitzada per la Casa de Cultura de la Diputació de Girona i Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona, formava part del cicle “Art i filosofia: mirar amb la paraula” i estava vinculada al Festival MOT de Literatura Girona-Olot 2020.

L’any 2015, Mèlich (Barcelona, 1961) va iniciar, amb La lectura com a pregària (Fragmenta), la publicació dels seus Fragments filosòfics, que tenen la seva continuació en La prosa de la vida. El 2018 va publicar Contra els absoluts, un llibre de converses amb l’editor Ignasi Moreta, i el 2019 La religió de l’ateu. També ha estat un dels curadors del llibre Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch.