Joan-Carles Mèlich, professor titular de filosofia de l’educació a la UAB i autor de La lectura com a pregària, de La prosa de la vida, de La religió de l’ateu, així com de Contra els absoluts, un del llibre de converses amb l’editor Ignasi Moreta, va participar en el diàleg “Saber viure. La lectura com a forma de viure“, amb l’escriptora Eva Piquer, el diumenge 20 de setembre a les 10.30 h, al Museu de Granollers (c. Anselm Clave, 40, Granollers).

L’activitat formava part d’Opera aperta. Festival d’art i paraula de Granollers, que se celebrarà a del 26 al 29 de març amb el títol, enguany, de “Bacus, els sentits, la vida”. Fou organitzat pel Museu de Granollers.

L’aprenentatge de vida que suposa la lectura. Joan-Carles Mèlichva compartir conversa amb l’escriptora i preiodista Eva Piquer.

Joan-Carles Mèlich (Barcelona, 1961) és doctor en filosofia i lletres per la Universitat Autònoma de Barcelona, on exerceix de professor titular de filosofia de l’educació. Entre els seus llibres, destaquen Filosofía de la finitud (Herder), La lliçó d’Auschwitz (Publicacions de l’Abadia de Montserrat), Ética de la compasión (Herder) i Lógica de la crueldad (Herder). Des de fa quinze anys s’ha dedicat a elaborar una «filosofia antropològica de la finitud» en les seves diverses expressions: el cos, el símbol, l’alteritat, la memòria, el desig, la contingència, el silenci i la mort. L’any 2015 va iniciar, amb La lectura com a pregària (Fragmenta), la publicació dels seus Fragments filosòfics, que tenen la seva continuació en La prosa de la vida (Fragmenta). El 2018 va publicar Contra els absoluts (Fragmenta), un llibre de converses amb l’editor Ignasi Moreta, i el 2019 La religió de l’ateu. També ha estat un dels curadors del llibre Emparaular el món. El pensament antropològic de Lluís Duch (Fragmenta).

Eva Piquer és escriptora i periodista. Editora de la revista de cultura Catorze, ha rebut el Premi LletrA de projectes digitals (2015) i el Premi Nacional de Cultura (2018). Els seus articles culturals a mitjans com l’Avui, Ara i Catorze, entre d’altres, li van valdre el Premi Atlàntida a la millor articulista en llengua catalana (2006). Entre els llibres que ha escrit, cal destacar La noia del temps (1996), Alícia al país de la televisió (1999) i Una victòria diferent (2002), premi Josep Pla.