Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit d’antropologia i biologia de la UAB, parlarà sobre “Ànima i consciència: una contraposició que permeti acords de punts de vista”, el dissabte 14 de novembre a les 12h a la Biblioteca Jaume Fuster (Plaça de Lesseps, 20-22, Barcelona). És necessari inscriure-s’hi.

Nogués és autor dels llibres La salut espiritual, Déus, creences i neurones Cervell i transcendència i ha participat als llibres Sobre la vida i la mort Itineraris interiors.

L’acte s’emmarca dins el cicle Qüestions latents. En aquesta conferència es proposa en primer lloc una anàlisi general de les opinions culturals universals sobre el concepte d’ànima en la tradició oriental i occidental. Es tracta d’un breu recorregut sobre àmplies explicacions amb poques comprovacions experimentals.

En segon lloc, seguirien les variades propostes de la neurobiologia actual sobre la consciencia. Constitueixen moltes anàlisis experimentals amb reduïda força explicativa. Contrastar ambdós punts de vista ens pot donar una idea sobre l’estat d’una qüestió que segueix essent enigmàtica.

L’acte és organitzat per la Biblioteca Jaume Fuster i per l’Associació Cultural Far. Cal l’ús obligatori de mascareta.

És necessari inscriure-s’hi. Més informació: 93 368 45 64.