La primera setmana de març, tres llibres reeditats de Fragmenta arribaran a les llibreries. Es tracta de la segona edició del Càntic dels Càntics de Salomó, traduït per Narcís Comadira —que també el va il·lustrar— i per Joan Ferrer, de la tercera edició del llibre ¿Humanos o posthumanos?, coordinat per Albert Cortina i Miquel-Àngel Serra, i de la quarta edició El cerebro espiritual, de Francisco J. Rubia.

El Càntic dels Càntics de Salomó, un sorprenent text eròtic que forma part del cànon bíblic, va ser objecte d’una nova traducció catalana a càrrec de l’hebraista Joan Ferrer i del poeta Narcís Comadira, autor també dels vuit dibuixos que acompanyaven l’obra. El llibre arriba ara a la seva segona edició. L’obra —que inclou el text hebreu amb la seva traducció al català— s’obre amb dues introduccions dels traductors i es clou amb un «Assaig de lectura» de Joan Ferrer, que permet fer una relectura acompanyada del Càntic. Va presentar-se amb una escenificació a la Sala Beckett, el maig del 2013, amb dramatúrgia d’Albert Pijuan, i comptà amb una altra presentació escenificada a Calella i diverses presentacions arreu de Catalunya.

L’advocat i urbanista Albert Cortina i el biòleg Miquel-Àngel Serra van coordinar l’obra col·lectiva ¿Humanos o posthumanos? Singularidad tecnológica y mejoramiento humano, en la qual 215 personalitats van reflexionar sobre la incidència de la tecnologia sobre l’espècie humana. També s’hi inclouen 24 fotografies de David Molina. L’obra, publicada a principis del 2015 i presentada en un acte a La Pedrera, ha generat més de 150 impactes diferents de premsa (entrevistes, ressenyes, articles), més d’un centenar d’activitats relacionades, algunes a l’Amèrica Llatina, i una trentena de vídeos. Ara se’n publica la tercera edició.

I, finalment, es publica la quarta edició del llibre El cerebro espiritual, publicat també el 2015, una obra del catedràtic emèrit de medicina Francisco J. Rubia en la qual sosté que tant la realitat quotidiana com les experiències religioses són il·lusions generades pel cervell, oferint una explicación neurobiològica de l’experiència religiosa. El llibre es va presentar a Barcelona i a Madrid i també va ha generat altres activitats, vídeos i ressenyes.

Ignasi Moreta, editor de Fragmenta, declara: «Amb aquestes reimpressions, Fragmenta renova el seu compromís per construir un catàleg a llarg termini. Cap d’aquests tres llibres no és novetat. Són llibres que van tenir el seu recorregut, i en altres editorials ja haurien sigut descatalogats. A Fragmenta, però, volem mantenir tot el nostre catàleg viu, perquè els llibres continuïn fent servei als lectors interessats que fugen de la dictadura de la novetat.»