La poeta i crítica literària Xènia Dyakonova i Lluís Quintana Trias, autor, han presentat el llibre El instante recuperado, el dimarts dia 5 d’octubre, a les 18:30h, a la Sala Sagarra de l’Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda 6, Barcelona).

El instante recuperado. La memoria involuntaria en la literatura y las artesQuintana, professor de llengua i literatura catalanes a la Universitat Autònoma de Barcelona, reflexiona sobre el paper que ha tingut la memòria involuntària en la història de la literatura i les arts a l’edat contemporània, a partir de l’estudi i la comparació de diversos autors de la tradició occidental. També defineix el concepte de memòria involuntària, comparant-lo amb altres, com associació d’idees, déja vurêverie.

L’acte va ser presentat per  Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta.