Teresa Forcades, autora de La teologia feminista en la història, va participar a la taula rodona “Llegir, fer i transmetre en clau de dones” el divendres 8 d’octubre, a les 16h, dins del marc de les Jornades “Fe(r) i dones” sobre dones i espiritualitat que van celebrar-se al  Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir 9, Barcelona). Les Jornades són presencials i cal inscripció, però aquest acte fou retransmès en directe a través del canal de YouTube del Monestir.

A les Jornades, conduïdes per Txell Bonet i comissariades per Montse Castellà i Olivé, hi va participar pensadores reconegudes, expertes en l’estudi de les seves tradicions i també en la reflexió sobre el paper i el valor que hi tenen les dones.

A la taula rodona, a més de Teresa Forcades, que també és metgessa, teòloga, monja benedictina, directora de l’escola monàstica Sinclètica i coordinadora del programa internacional de màster Knowledge, Art and Interiority, hi intervingué la Lama Guelongma Tsondru, responsable de l’obertura del primer centre budista a Espanya (1979), investida amb el títol de lama el 2001 i fundadora, juntament amb altres dones, de l’associació de dones budistes Sakyadhita Spain. També hi participà Asma Lamrabet, metgessa, pensadora i autora compromesa des de fa anys en l’estudi i la reflexió sobre el pensament reformista a l’islam i, concretament, sobre la temàtica de les dones i titular de la Càtedra d’Estudis de Gènere a la Fundación EuroArabe.

La resta del programa es pot consultar aquí. I el vídeo, aquí a sota, a p. del minut 38.