El professor Ignasi Mundet va parlar sobre l’historiador, filòsof i crític literari René Girard, autor de Veig Satanàs caure com el llamp (que acaba de publicar Fragmenta) en una conferència que va celebrar-se el dijous 16 de desembre, a les 20 h a l’església dels caputxins de Pompeia (Av. Diagonal 450, Barcelona). Va desenvolupar-se en doble format, presencial i virtual.

Veig Satanàs caure com el llamp, és la primera obra de Girard que es publica en català. El llibre constitueix l’aplicació pràctica més reeixida de la teoria mimètica, la gran aportació teòrica de René Girard sobre la necessitat que han mostrat totes les societats de designar un boc expiatori contra el qual es desferma la violència. El filòsof i dinamitzador cultural Víctor Pérez i Flores n’ha fet la introducció, i la traducció del francès ha anat a càrrec de Mayka Lahoz.

Aquesta activitat ha sigut organitzada pel Consell de Laics dels Caputxins Catalunya.