Josep Rius-Camps ha pronunciat la conferència “Sortim a sembrar la paraula amb l’ajuda del Còdex Beza” el pròxim dijous dia 27 de gener a les 19 h a la sala d’actes de la Catedral de Terrassa (Plaça Vella, 12). L’activitat era l’última de la Setmana de Pregària per la Unitat dels Cristians 2022, organitzada per l’Associació Ecumènica Cristians per Terrassa.

Josep Rius-Camps (Esparreguera, 1933) és professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya. Doctor en ciències eclesiàstiques orientals pel Pontifici Institut Oriental de Roma (1968), on va impartir docència —ho va fer també a la Universitat de Münster i a l’Agustinianum de Roma—, és autor de nombrosos estudis en català, castellà i anglès sobre patrística (Orígenes, les Pseudoclementines i Ignasi d’Antioquia) i sobre Nou Testament (Marc i Lluc-Fets). Ha tingut cura, amb Jenny Read-Heimerdinger, de l’edició bilingüe (grec-català), per primera vegada en una sola obra, dels dos volums dels escrits de Lluc: Demostració a Teòfil. Evangeli i Fets dels Apòstols segons el Còdex Beza (Fragmenta, 2009), Premi Ciutat de Barcelona de traducció al català de l’any 2009. A la novel·la Diari de Teòfil (Fragmenta, 2011) va donar forma narrativa a les seves investigacions sobre l’obra de Lluc. Fragmenta també ha publicat Converses amb Josep Rius-Camps, d’Ignasi Moreta (Fragmenta, 2014).

Entrada lliure. Aforament limitat.