Xavier Melloni, autor del llibre Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola, de i d’un annex dels Exercicis espirituals d’Ignasi de Loiola, ha pronunciat la conferència “L’arribada d’un pelegrí fa 500 anys i avui”. Ha sigut el divendres, 25 de març a les 18:30 h al Teatre Conservatori (C. Mestre Blanch, 4, Manresa), en el marc dels Diàlegs per a la transformació que tanquen les activitats de la Travessa al 2022, organitzats per Inspiració 2022. Cal inscriure-s’hi.

Després de la conferència, s’han presentat els tres experts que acompanyaran els Diàlegs per a la transformació: Satish Kumar, Jorge N. Ferrer i Berta Meneses (aquesta última, autora d’un dels contrapunts del llibre El zen, de Raquel Bouso, i fou entrevistada al llibre Monges, de Laia de Ahumada). En cloure la sessió inaugural, s’ha fet una caminada conscient fins al Pou de Llum passant per la capella del Rapte.

Diàlegs per a la transformació

Del 25 al 27 de març es porta a terme un simposi com a tancament de la Travessa cap al 2022, que s’ha estat portant a terme durant el 2021 i part del 2022, amb xerrades, diàlegs, una caminada conscient i un concert. Es duu a terme gairebé tot al teatre Conservatori de Manresa, a excepció del concert final, que es fa a l’església del santuari de la Cova de Manresa i una caminada conscient que portarà del teatre Conservatori al Pou de Llum passant per la capella del Rapte.

Diàlegs per a la transformació és el simposi d’arribada de la Travessa cap al 2022, que organitza el grup Inspiració 2022 i que s’ha estat celebrant durant l’any 2021 i part del 2022 amb diverses xerrades, grups d’aprofundiment, caminades conscients i neteges perimetrals, per tal de reflexionar al llarg d’un any sobre com, per què i envers què volem viure com a éssers humans i com a ciutadans i ciutadanes que compartim el mateix espai i vivim en el mateix temps. Com a culminació d’aquesta reflexió ciutadana, el simposi no només presentarà les conclusions de la Travessa cap al 2022, sinó que hi haurà també unes intervencions en forma de lliçó magistral a càrrec de personalitats que són referències internacionals. Aquest simposi, com també la pròpia Travessa, s’ha realitzat i ordenat a partir d’una mirada cosmoteàndrica consistent en els àmbits de terra, humà i transcendent, amb la inclusió de diàlegs amb referents com Satish Kumar, Jorge N. Ferrer, Berta Meneses i Xavier Melloni i diversos representants d’entitats i grups de la ciutat.


Cartell Diàlegs per a la Transformació

El dissabte 26 de març a partir de les 9.30 hores es portarà a terme la lliçó magistral a càrrec de Satish Kumar que porta per títol “Our sacred link with the earth” (el nostre vincle sagrat amb la terra). A continuació, es presentaran les conclusions de la Travessa cap al 2022 de l’àmbit Terra a càrrec de Ramon Serra, del grup Inspiració 2022. De les 11.15 a les 13.30 hores hi haurà el primer primer Diàleg per a la Transformació: de Terra entre Satish Kumar, Ton Armengol (Escola Agrària de Manresa), Jaume Torras (Associació Meandre), Alba Gros (Associació L’Era) i Ramon Serra (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg la relatora de l’àmbit Terra de la Travessa cap al 2022, Àngels Canadell.


Anunci de Diàlegs

A les 16.30 hores de la tarda del dissabte es reprendrà l’activitat amb la lliçó magistral de Jorge N. Ferrer amb el títol “Espiritualidad encarnada: una visión integral del ser humano y de su transformación”. A continuació hi haurà la presentació de les conclusions de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Natxo Tarrés del grup Inspiració 2022. De les 18.15 a les 20.30 hores es portarà a terme el Segon Diàleg per a la Transformació de l’àmbit Humà entre Jorge N.Ferrer, Rosa de Paz (Consell de Solidaritat), Marc Bernadich (FUB) i Natxo Tarrés (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg el relator de l’àmbit Humà de la Travessa cap al 2022, Oriol Pérez i Treviño.

El diumenge 27 de març, a partir de les 9.30 hores, hi haurà la lliçó magistral de Berta Meneses amb el títol “Vies actuals d’accés a la transcendència”. A continuació, hi haurà la presentació de les conclusions de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022 a càrrec de Gabriela Vargas del grup Inspiració 2022. De les 11.15 a les 13.30 hores es portarà a terme el Tercer Diàleg per a la Transformació de l’àmbit Transcendent entre Berta Meneses, Eva Torres (Grup de Diàleg Interreligiós), Joan Villaplana (Inspiració 2022) i Gabriela Vargas (Inspiració 2022). Moderarà aquest diàleg el relator de l’àmbit Transcendent de la Travessa cap al 2022, Xavier Melloni.

Totes les sessions aniran embastades per unes petites meditacions musicals a càrrec dels músics Albert Galbany (bansuri) i Joan Miró (llaüt àrab i guitarra espanyola), en forma de pòrtic, interludi i conclusió.

El simposi acabarà amb l’acte de clausura que consistirà en el concert “Música callada” de Frederic Mompou (Quaderns I-IV), a càrrec del músic Josep Colom, al piano. Aquest acte tindrà lloc el diumenge 27 de març a les 18 hores a l’església del Santuari de la Cova de Manresa.

El cartell anunciador i la portada del programa de Diàlegs per a la transformació és obra del pintor Frederic Amat.

Diàlegs per a la transformació és organitzat pel grup Inspiració 2022 i està inclòs dins la 8ena edició del cicle Ignàgora que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i Manresa 2022.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d’una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat.

Per consultar la programació i inscriure’s a les activitats cal fer-ho a través de la pàgina web, a partir del dia 1 de març, a: http://dialegs.inspiracio2022.cat/