El dimecres 8 de juny, a les 18h, Òscar Pujol, va parlar sobre el «Bhagavad-gītā — La gran síntesi de la tradició hindú», en una nova sessió Lectures Fons Raimon Panikkar a la Universitat de Girona. L’acte va tenir lloc a l’Aula Aurora Bertrana de la Biblioteca del Barri Vell d’aquesta universitat (Pl. Josep Ferrater i Mora, 1, Girona).

L’acte coincideix amb la propera publicació, a Fragmenta Editorial d’El Dharma de l’Índia, de Raimon Panikkar, un nou títol de l’Opera Omnia Raimon Panikkar., que completa el volum “Hinduisme”, que conté també el llibre L’experiència vèdica. Mantramanjari. Arribarà a les llibreries aquest mes de juny.

Òscar Pujol Riembau és doctor en filologia i filosofia del sànscrit per la Banaras Hindu University. També és escriptor, traductor de diversos textos del sànscrit al català i al castellà, i redactor del primer Diccionari Sànscrit-Català (2006). Ha sigut director de Programes Educatius de Casa Àsia (2002-2007) i actualment és  director l’Institut Cervantes de Nova Delhi.

En el Fons Panikkar es poden trobar més d’una trentena de traduccions, versions i comentaris de la Bhagavad-gītā, el text on s’integren els principals camins vers l’alliberament i la unió que s’han transitat en l’hinduisme: la via de l’acció (karma yoga), de la devoció (bhakti yoga), del coneixement (jñāna yoga) i de la meditació (rāja yoga). Això l’ha convertit en un dels grans clàssics de l’Índia i un dels llibres religiosos més populars del món. Actualment l’Òscar Pujol està treballant en una nova traducció d’aquest text, motiu pel qual l’hem convidat a fer aquestes Lectures Fons Panikkar.

El Seminari Raimon Panikkar de la Càtedra Ferrater Mora organitza les Lectures Fons Raimon Panikkar, amb la col·laboració de la Biblioteca-UdG, per resseguir qualsevol fil de l’immens tapís que formen els textos que teixeixen aquest fons i fer-ne una presentació, tot i generant uns interdisciplinars i interculturals guions i materials que, junt amb la gravació de la sessió, es posen a disposició de tothom.