El dimecres 8 de juny, a les 19h, el club el llibre de filosofia de la Biblioteca Ateneu Les Bases comentarà La prosa de la vida, de Joan-Carles Mèlich, en una sessió coordinada per Xavier Valls. L’acte és organitzat per l’Ajuntament de Manresa i la biblioteca esmentada, on s’hi desenvoluparà (Carrer Cintaires 32-34, Manresa). Cal inscripció.

En aquest segon lliurament dels seus Fragments filosòfics, després de La lectura com a pregària, el filòsof i escriptor Joan-Carles Mèlich reflexiona a fons sobre la condició contingent, incerta i finita de l’ésser humà a partir del que anomena una filosofia literària: una filosofia que recorre més a les imatges i figures de la ficció que als conceptes i categories de la metafísica. Es tracta d’un pensament del singular, el temps, les situacions i les relacions. I és que parlar de la prosa vol dir —segons Milan Kundera— parlar del caràcter concret, quotidià, corporal, de la vida.

L’activitat, que s’havia previst inicial,pent pel dia 1 de juny, s’adreça als usuaris habituals del club de lectura. Però si algú s’hi vol incorporar, en aquesta ocasió, les inscripcions es poden fer als telèfons 662 60 69 77 / 93 515 30 31 o al correu electrònic b.manresa.ab@diba.cat. Aforament limitat.