Davant la notícia que recull la resposta de la Generalitat a la carta oberta publicada ahir per Ignasi Moreta (Cultura alega que denegó ayudas a Fragmenta por presentarse fuera de plazoLa Vanguardia via Agència EFE, 28-7-2022), Ignasi Moreta ha afirmat avui que «la sol·licitud d’ajuts es va fer respectant perfectament els terminis» i ha instat el Departament de Cultura «a resoldre amb la mateixa celeritat però amb més rigor» els requeriments que l’editorial ha plantejat. Fragmenta va veure denegada la seva sol·licitud d’ajut reintegrable per un defecte de forma esmenable d’acord amb «els articles 14.2 i 14.3 del RD 203/2021», ha precisat Moreta.

L’editor ha acusat la Generalitat de basar les seves respostes als recursos exclusivament «fent copy-paste d’un document intern de preguntes freqüents, no de cap norma pública, elaborat pels serveis jurídics del departament de Cultura, que ignora la legislació que permetia perfectament la rectificació de l’error». «Que consti que no estic demanat cap tracte a favor, sinó que, senzillament, estic reclamant el dret d’esmena que m’ha estat negat arbitràriament», ha reblat Ignasi Moreta. També ha confirmat que «avui mateix he encarregat a la meva advocada a interposició d’un recurs contenciós-administratiu».

Per últim, l’editor ha reiterat que «només he publicat la carta oberta després del clamorós silenci tant del director suplent de l’ICEC, com del secretari general del Departament de Cultura (després d’un intent de mediació de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana), com de la consellera mateixa, als quals he escrit sense rebre la més mínima resposta».