El dijous dia 15 de setembre, a les 11 h, Anna Caixachva defensar la tesi doctoral “La recerca de la plenitud essencial de Jerzy Grotowski” a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB (Carrer de la Fortuna, Bellaterra, Cerdanyola del Vallès), davant Xavier Melloni, Emilio García Buendía i Rossend Arqués com a membres del tribunal.

La tesi, el nom complet de la qual és “La recerca de la plenitud essencial de Jerzy Grotowski: una via vers la veritat no-dual original a partir de l’ensenyança advàitica de Ramana Maharshi”, es basa en la recerca que Anna Caixach, llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona, ha dedicat a l’autor del llibre Teatre i més enllà (Fragmenta, 2009). Caixach va ser la curadora (amb Inês Castel-Branco) i traductora d’aquest llibre. Al llibre d’entrevistes Espirituals sense religió (Fragmenta, 2015), de Laia de AhumadaCaixach també parla d’aquesta experiència.