Begonya Saez Tajafuerce, doctora en filosofia i coordinadora Mínor Gènere i Master Mundus Phiafec de la UAB, va presentar el llibre Inclinacions, d’Adriana Cavarero, el divendres dia 16 de setembre, a les 19 h a l’escenari 2 de la Setmana del Llibre en Català (Moll de la Fusta, Barcelona). La presentació es va fer conjuntament amb un altre llibre de Marina Garcés.

Així, a més d’Inclinacions, d’Adriana Cavarero, s’hi va presentar, de Marina Garcés, Males companyies (Galàxia Gutenberg). L’activitat, amb el títol de “Parlem d’espiritualitat i pesament“, va ser moderada per l’escriptora Anna Punsoda. Punsoda va recordar que «una de les imatges de la verticalitat és, com diu Cavarero, la paraula “jo” en anglès, “I”».

Per la seva banda, Begonya Saez va destacar que «la bellesa, la virtut i la veritat estan afectats per la verticalitat. Cavarero demana reconèixer la diferència sexual en la recuperació del “cos” al món» i que «la pregunta fonamental ètica no és “qui sóc jo” sinó “qui ets tu”. Aquesta és la inclinació de la qual parteix l’autora».

«Som relació, interdependents. I això topa amb el nostre arxiu intel·lectual il·lustrat que posa en primer lloc de l’ètica l’autonomia de l’individu», va acabar dient Begonya Saez.

Begonya Saez Tajafuerce ha escrit el pròleg del llibre, que serà el quart volum de la Biblioteca de Pensament Contemporani, col·lecció de Fragmenta Editorial dirigida pel filòsof Joan-Carles Mèlich i que conté els llibres La gravetat i la gràcia, de Simone WeilEl sagrat, de Rudolf Otto, i Veig Satanàs caure com el llamp, de René Girard, publicats el 2021.

Fragmenta participava a la Setmana del Llibre en Català al mòdul número 51 del recinte del Moll de la Fusta, amb dues altres editorials independents.

Durant els dies de la Setmana del Llibre en CatalàFragmenta celebrà dues presentacions més. Una, el dilluns dia 12 a les 16:45h al Moll de la Fusta, en la qual Roser Homar i Borga Bagunyà presentaven el Diccionari dels símbols, de Mircea Eliade i Ioan Petru Couliano. L’altra va ser el dijous 15 de setembre a les 19 h al Museu Diocesà de Barcelona (Casa de l’Almoina, Pla de la Seu 7), quan es va presentar la Història dels papes, que també s’ha publicat en castellà, amb Rosa Lluch, Joaquim Nadal i Diego Sola, autor del llibre.