Tres premis i dues mencions d’honor és el resultat del Premi Raimon Panikkar per a joves investigadors, instituït per la Fundació Vivarium Raimon Panikkar en col·laboració amb les editorials que editen l’Opera Omnia Raimon Panikkar en diversos idiomes, entre elles Fragmenta Editorial, que ho fa en català. L’acte de lectura i llurament dels guardons es va fer el divendres 7 d’octubre a partir de les 16h a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona (Pl. Josep Ferrater i Mora, 1, Girona). La jornada va iniciar-se amb una visita a Tavertet durant el matí.

Entre els guardonats hi figura una menció d’honor per la llengua catalana a Aleix Bonfill Garcia pel seu estudi “Una aproximació a la consciència simbòlica en el context de l’assistència espiritual i religiosa hospitalària a propòsit del pensament de Raimon Panikkar“.

Excursió a Tavertet

Els guardons van ser lliurats en el marc d’una jornada que començarà a la localitat de Tavertet. A les 9 h van sortir els cotxes davant la Facultat de Lletres de la UdG per anar fins a Tavertet, on s’hi va arribar cap a les 11h, davant de l’Església (també s’hi pot anar directament). Allà s’hi va fer una breu pregària i encabat es va visitar la tomba de Raimon Panikkar. A les 12:30, novament a l’Església, es va participar a la pregària de l’Àngelus. Després, la comitiva va tornar a Girona.

Lectura i lliurament de guardons

Aquest ha sigut el desenvolupament de l’acte, a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la Universitat de Girona:

16:00 h Benvinguda, a càrrec de Josep M. Terricabras. Presentació del premi, a càrrec de la Fundació Vivarium i els editors.

16:30 h Projecció d’un vídeo sobre Raimon Panikkar

16:45 h Presentació dels guanyadors per un membre del jurat i presentació de la seva obra per part de cada autor (amb interludis musicals per violoncel), amb aquest ordre

17:00 h Camilo Alfonso López Saavedra, de la Facultad de Teología de la Universidad Santo Tomás de Bogotá (Colombia), amb el títol “La dimensión cosmoteándrica de la muerte: buddhismo ycristianismo en diálogo”, introduït per Xavier Melloni i Raimund Herder. Ha obtingut el Premi per la llengua castellana.

17.25 h Emma Lavinia Bon, de la Università del Piemonte Orientale, Torí (Italia), amb el títol “Il mito occidentale. Raimon Panikkar al cuore del presente”, que serà introduïda per Milena Carrara. Ha obtingut el Premi per la llengua italiana.

17:50 h Aizaiah Yong, de la Claremont School of Theology, Claremont (CA, EUA), amb el títol “Multiracial Cosmotheandrism: A Practical Theology of Multiraciality Inspired by the Life, Philosophy, and Mysticism of Raimon Panikkar“. Ha obtingut el Premi per la llengua anglesa. Serà presentada per Jaume Agustí.

18:15 h Aleix Bonfill Garcia, de la facultat d’Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra, Barcelona, amb e títol “Una aproximació a la consciència simbòlica en el context de l’assistència espiritual i religiosa hospitalària a propòsit delpensament de Raimon Panikkar“, que serà introduït per Ignasi Boada i Xavier Serra Narciso. Ha obtingut una menció d’honor per la llengua catalana.

18:40 h Andrew Thrasher, de la George Mason University, Fairfax (Virginia, EUA), amb el títol “An Advaitic Modernity? Raimon Panikkar’s Advaitic Spin on Western Philosophical Theology”, que serà introduït per Young-chan Ro. Ha obtingut una menció d’honor per la llengua anglesa.

19:00-19:30 Piscolabis i visita a la Biblioteca Raimon Panikkar.

Fotos: Xavier Roca i Bas.