La religió de l’ateu, de Joan-Carles Mèlich, doctor en filosofia i lletres i professor titular de filosofia de l’educació a la UAB, és un dels llibres que tracta el Club de Lectura de Filosofia de la Biblioteca Carles Rahola (C. Emili Grahit, 4C, Girona) en col·laboració amb Filosofia Ara! Serà un dijous al mes, a les 18 h, del 20 d’octubre del 2022 al 20 de maig del 2023.

En aquest assaig publicat a FragmentaMèlich parteix de la mort de Déu anunciada per Nietzsche, que «és el final de l’Absolut, però no el final de la religió». D’aquest plantejament, Mèlich, a La religió de l’ateu, defensa que «en pot sorgir una visió de l’existència com a prosa i, per tant, com a alternativa a aquest pensament metafísic que ha sigut el dominant en la cultura occidental al llarg de dos mil cinc-cents anys».

El dia que es parlarà de La religió de l’ateu és el dijous 27 d’abril. Les sessions seran moderades per Àlex Agustí.

Programa:

Imatge