A continuació, a les 20 h, se celebrarà el concert Qawwali, amb Minhaj Naat Group a la Sala 4 Alicia de Larrocha de L’Auditori. Amb un preu de 10€, es poden comprar les entrades aquí.

El qawwali és una de les expressions musicals més clarament associades a l’islam al subcontinent indi. Entès com un cant de lloança que impulsa el trànsit de la unió amb Déu, configura un dels rituals devocionals fonamentals de les comunitats sufís del Panjab, tant al Pakistan com al nord de l’Índia. En aquesta ocasió, i de la mà de la comunitat Minhaj-ul-Quran, molt arrelada a Barcelona, el reconegut conjunt Minhaj Naat Group ens ofereix l’oportunitat d’endinsar-nos en aquest univers sonor tan ric.

Aquest gènere musical consisteix en el cant de poesia provinent de la mística sufí per part de cantants solistes —els qawwal—, que en general són acompanyats de tabla, harmònium i un instrument de corda pinçada sobre un entramat rítmic que suggereix la repetició constant del nom de Déu —el dhikr—, en un camí que porta a l’èxtasi els oients i participants: una festa per a l’ànima i els sentits.

Creat el 2014 a França i format per Amar Naeem, Yaseen Kaudeer i Aqibe Khawaja, Minhaj Naat Group és un dels conjunts de referència en les noves maneres de presentar el repertori sufí del subcontinent indi. Amb una proposta que uneix modernitat i tradició, ha actuat arreu d’Europa amb gran ressò mediàtic.

Tots els concerts del cicle Trànsits

– Qawwali, dimecres 20 d’octubre
– Beleganjur, dissabte 19 de novembre
– Barak, diumenge, 18 de desembre
– Lo jorn del judici, 21 de desembre
– Ukigumo, diumenge 5 de febrer
– Paths of the soul, dijous 23 de febrer
– Taghi Akhbari, dijous 16 de març
– La música de la Pasqua ortodoxa, diumenge 2 d’abril
– Caramelles de Pasqua, dissabte 15 d’abril
– Tabla · In Tabla, dijous 11 de maig