El llibre Tentativas sobre el vacíoEnsayos de estética y religión, va ser presentat pel seu autor, Amador Vega, la teòloga i metgessa Teresa Forcades i el psicoanalista Miquel Bassols. Va ser el dijous dia 27 d’octubre, a les 19 h, a la llibreria La Central, (Mallorca 237, Barcelona).

El psicoanalista Miquel Bassols va afirmar que el llibre «és una gran reflexió sobre el buit, però no és un text universitari sinó que acompanya en la pròpia experiència», i que «del que parla el llibre, en el fons, és de experiència subjectiva del buit en la contemporaneïtat».

«El centre del monestir és un espai buit», va recordar per la seva banda Teresa Forcades, teòloga i metgessa, per qui «no estem davant un buit de l’absurd sinó cap a la incapacitat d’abastar, un buit perquè hi circuli l’esperit».

Finalment, l’autor va intervenir confessant que «aquest temps de pandèmia m’ha donat dos fruits: aquest llibre i un fill meu que acaba de fer dos anys». Per Amador Vega, «a la introducció explico el que sé, n’estic molt satisfet, perquè alguns dels textos són antics i calia fer aquest repàs».

L’acte va omplir-se d’un nombrós públic entre el qual hi havia l’escriptor Miquel de Palol, l’artista Perejaume, l’historiador Josep M. Fradera, flamant premi Anagrama d’assaig, el periodista Tomàs Alcoverro, el crític Valentí Gómez Oliver, l’actriu Marta Millà o la cantant Lídia Pujol, entre d’altres.

Tentativas sobre el vacíoAmador Vega, catedràtic d’Estètica i Teoria de les Arts a la Universitat Pompeu Fabra, recull textos escrits per l’autor en les últimes dues dècades i publicats de forma dispersa altres llibres o publicacions conjuntes i en diversos idiomes. El seu fil conductor es basa en la tensió estructural entre presència i absència o encarnació i metafísica.

Targetó