Josep Cobo, autor del llibre Incapaces de Dios. Contra la divinidad oceánica, publicat a Fragmenta, imparteix un curs sobre el contingut del llibre des del 25 d’octubre del 2022 al 17 de gener del 2023 a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona). Cobo també és autor de Déu sense Déu (amb Xavier Melloni, Fragmenta, 2015) i de La paradójica realidad de Dios (Fragmenta, 2020).

El curs pretén, a partir del llibre recentment publicat per Fragmenta amb el mateix títol, respondre la pregunta sobre si encara és possible creure en el Déu cristià. El curs intenta respondre a les objeccions que planteja la Modernitat a la fe cristiana. La tesi de fons és que la fe no és possible on prevalen els pressupostos des dels quals l’individu modern s’enfronta al món. Com a màxim, un creure que es creu. Per això per dotar la confessió cristiana d’una carta de legitimitat cal recuperar una antropologia que subratlli, precisament, el nostre essencial estar exposats a una alteritat a faltar. Només des d’aquesta òptica cal donar fe de la realitat d’un Déu que no vol —i per tant, no pot ser— sense l’entrega incondicional de l’home. Les sessions s’organitzaran al voltant de la lectura del llibre

INSCRIPCIONS

Informació general

Calendari

– 6 sessions quinzenals – Data inici: 25 d’octubre del 2022

Matrícula

– Normal 60,00 €

– Libro 18,00 € (también lo podéis adquirir en cualquier librería o en la web de Fragmenta)

– Descuento especial Donante/Colaborador -10,00 €

– Estudiante -10,00 €

– Persona en situación de paro -10,00 €

Contingut

El curs es desenvolupa a través de l’Aula virtual de Cristianisme i Justícia utilitzant les eines de la plataforma Moodle. La metodologia que seguirem és l’habitual de la formació a distància. Els continguts han estat distribuïts en sessions quinzenals, de manera que cada dues setmanes s’obrirà un nou tema. Els temes es presenten mitjançant un vídeo de professor introduint la sessió i es lliuraran materials i lectures recomanades. En cada sessió es proposen qüestions per al debat i la reflexió. A mesura que el curs avança, les sessions romandran obertes i sempre es podrà accedir als continguts. Per a més informació consultar la Guia de l’alumne.

Els alumnes que ho desitgin poden demanar un certificat d’aprofitament. Per obtenir-hauran d’escriure un article i tenir una participació activa en els fòrums de debat. No hi ha exàmens.

El curs es composa de les sessions següents:

1. La necessitat d’un donar raó de l’esperança

2. Les apories de la creença

3. Els dos subjectes i la qüestió de la veritat

4. La caiguda i l’Encarnació

5. La divinitat oceànica davant de Javhè

6. Sobre la devoció cristiana

Per més informació, podeu trucar al telèfon 933172338 o escriure al correu electrònic