El proper dimecres 16 de novembre a les 19h se celebrarà la taula rodona “Música i espiritualitat en un món convuls”, amb Mireia Barrera, Joan Magrané, Jordi Savall i Bernat Vivancos. Serà a la Sala Petit Palau del Palau de la Música Catalana (Carrer Palau de la Música, 3, Barcelona) i és necessari inscriure-s’hi. L’activitat ha sigut organitzada per Fundació Joan Maragall i el Palau de la Música Catalana i s’hi vendran exemplars del llibre Música i inspiració, d’Arthur M. Abell. 

Música i espiritualitat formen un binomi difícil de destriar. No és gens estrany perquè la música, amb la seva intangibilitat material, és l’art més espiritual de tots, és el que ens toca en el més profund i el que ens obre la porta a la transcendència.

La història ens diu que sempre ha estat així. Ara, però, en uns moments en què vivim envoltats de tota mena d’incerteses en un món convuls, quan l’humanisme que bevia dels clàssics està en crisi i la secularització de la societat relega la religió, es fa més necessari encara el paper enriquidor de la nostra dimensió emocional i espiritual que té la música.

És per això que val la pena conèixer de quina manera es produeix la relació entre la música i l’espiritualitat, entendre que l’art de compondre i de dirigir va molt més enllà de la plasmació estètica, i saber com apropar-nos a l’espiritualitat de la música sacra i a la de la contemporània, aquesta no sempre lligada a un fet religiós.

Amb aquesta finalitat la Fundació Joan Maragall i el Palau de la Música Catalana organitzen una taula rodona, amb la participació de músics i compositors de diferents generacions —Mireia BarreraJoan MagranéJordi Savall i Bernat Vivancos—  per oferir al seus respectius públics un diàleg obert sobre l’experiència de fe i el fet creador.

Música i inspiracióArthur M. Abell recull el testimoni d’importants figures de la música occidental de finals del XIX i del seu entorn cultural. L’edició, traduïda per Josep Pelfort Gregori, inclou dues introduccions dels musicòlegs Josep Maria Gregori i Cifré i Oriol Pérez i Treviño. També hi ha una versió en castellà.

Imprescindible inscripció prèvia: Formulari inscripció.