Halil Bárcena, autor d’El sufisme, va participar a la taula rodona amb Mireia Poch, seguit d’una actuació del grup Al-Wasi, amb el títol “Islam i cristianisme: el silenci com a pràctica espiritual compartida“, que forma part de les Jornades Gatzara. Va ser el dimarts dia 25 d’abril a les 19h a l’Església de Sant Pau del Camp (C. de Sant Pau, 99, Barcelona).

S’hi va reflexionar sobre com la pràctica espiritual de l’oració connecta amb la dimensió més profunda del silenci i impacta en la relacions humanes. Seguidament el grup Al-Wasl, oferirà una meditació de cant sama’a, mot que significa audició, i que convida a l’escolta més oberta i atenta possible.

Halil Bárcena és autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismova publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció al català de Dīwān, de Ḥal·lāğ (Fragmenta, 2010) i també al castellà (Fragmenta, 2021), edicions bilingües cal·ligrafiades a mà per ell mateix.

Mireia Poch és formadora de la Comunitat Mundial per a la Meditació Cristiana

Va moderar la conversa Verónica Israel Turim, membre de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

Les III Jornades Gatzara que organitzava la Fundació Bayt al-Thaqafa del 24 al 28 d’abril, són un espai obert a tota la ciutadania, per conèixer i compartir les pràctiques d’arrel arabomusulmana de la nostra societat.