Halil Bárcena, autor d’El sufisme, participarà a la taula rodona amb Mireia Poch, seguit d’una actuació del grup Al-Wasi, amb el títol “Islam i cristianisme: el silenci com a pràctica espiritual compartida“, que forma part de les Jornades Gatzara. Serà el dimarts dia 25 d’abril a les 19h a l’Església de Sant Pau del Camp (C. de Sant Pau, 99, Barcelona). Cal inscripció.

S’hi reflexionarà sobre com la pràctica espiritual de l’oració connecta amb la dimensió més profunda del silenci i impacta en la relacions humanes. Seguidament el grup Al-Wasl, oferirà una meditació de cant sama’a, mot que significa audició, i que convida a l’escolta més oberta i atenta possible.

Halil Bárcena és autor de la monografia El sufisme (Fragmenta, 2008), la versió de la qual en castellà —ampliada—, Sufismova publicar-se el 2012 també per Fragmenta. També és autor de la traducció al català de Dīwān, de Ḥal·lāğ (Fragmenta, 2010) i també al castellà (Fragmenta, 2021), edicions bilingües cal·ligrafiades a mà per ell mateix.

Mireia Poch és formadora de la Comunitat Mundial per a la Meditació Cristiana

Moderarà la conversa Verónica Israel Turim, membre de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura.

Les III Jornades Gatzara que organitza la Fundació Bayt al-Thaqafa del 24 al 28 d’abril, són un espai obert a tota la ciutadania, per conèixer i compartir les pràctiques d’arrel arabomusulmana de la nostra societat.

L’activitat té un preu de 10 € i cal inscriure-s’hi. Aforament limitat.