L’escriptora i veterinària Pilar Codony, autora de Dominaràs la terra, que es publica a la sèrie de Fragmenta «Assaltar la Bíblia», participarà a la taula rodona sobre el retorn literari del món rural amb les també escriptores Carlota Gurt i Núria Bendicho. Serà el dissabte 30 de setembre a les 12h en el marc de la jornada XOLLA. TECA. SARAU, a la Plaça de les Nacions Sense Estat de Tàrrega.

Aquesta primera jornada de pensament, gastronomia i música que organitzen conjuntament el Festival Embarrat i l’associació La Soll de Tàrrega, pretén ser un punt de trobada de totes aquelles persones obertes al debat i a parlar dels temes candents que com a societat ens afecten.

Aquesta primera jornada, conduïda per l’escriptora i filòsofa Núria Bendicho Giró, s’emmarca en els actes del novè festival Embarrat.

A partir del segon relat de la Creació, Pilar Codony repassa a Dominaràs la terra el paper de la tradició judeocristiana i de la modernitat en el domini masculí del món. Amb el seu testimoni i amb l’ajuda de la literatura, ens mostra la rebel·lió de la naturalesa i ens ho diu de manera molt clara: només escoltant-la a fons trobarem altres formes de relacionar-nos que facin possible la vida a llarg termini. L’any 2021, Pilar Codony va guanyar el premi Documenta amb la seva primera novel·la, Distòcia, que va publicar l’Altra Editorial.

Entrada lliure.