El sociòleg Joan Gómez i Segalà autor de Laïcitat, religions i prejudicis, va impartir dues classes obertes en línia del Postgrau en Cultura Religiosa que ofereixen conjuntament la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport – URL i la Fundació Vedruna Catalunya Educació. Van ser el dijous 2 i dimarts 7 de novembre de 2023, a les 19h.

El fet religiós té repercussió en gairebé tots els àmbits de les nostres vides: l’educació, la sanitat, els serveis socials, l’alimentació, la cultura… Com ens hem de moure en aquest camp? Amb quins criteris? Joan Gómez i Segalà posarà sobre la taula molts aspectes que ens poden ajudar en la vida quotidiana.

Laïcitat, religions i prejudicis parteix de la convicció que la llibertat religiosa no és un privilegi de les persones i les comunitats religioses, sinó la base perquè ningú no s’imposi sobre els altres: ni els religiosos ni la resta.