El filòsof Bernat Dedéu va presentar el seu primer llibre, No mataràs, amb el també filòsof Jordi Graupera i l’escriptora Anna Punsoda, que dirigeix la sèrie «Deu Manaments», de la qual el llibre forma part. Va ser el dijous dia 8 de febrer a les 18:30 h a la sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès (C. Canuda 6, Barcelona).

Només l’home nietzschià, el llibertí i el suïcida —sosté Dedéu— s’escaparien del gran pacte que cadascú de nosaltres fa amb l’Estat: cedir-li la capacitat individual de matar per evitar la temptació d’aniquilar-nos els uns als altres. Una anàlisi filosòfica dels orígens de la pau social i d’aquest manament que avui dia gaudeix del màxim consens legal i ètic.

La sèrie «Deu Manaments» vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor del decàleg. Amb una mirada fonda i actual, responent a problemàtiques d’avui, lluny de qualsevol confessionalisme.