Can Grau – Anigami (Camí de Malars s/n, Les Masies de Roda) acollirà el pensament de Simone Weil, la filòsofa de la compassió, amb la veu de Míriam Iscla, en un espectacle produït conjuntament per Temporada Alta i el Festival dels Clàssics. Serà el dssabte 6 d’abril a les 18 h. Els textos de la pensadora francesa, seleccionats i adaptats per Anna Punsoda, han estat extrets, entre d’altres, del llibre La gravetat i la gràcia, publicat a Fragmenta. 

L’acte, organitzat per Pol·len Edicions, serà seguit d’un debat a partir de l’assaig de Simone Weil Assaig sobre la supressió dels partits polítics. El debat comptarà amb l’exdiputat Joan Tardà i els traductors del llibre Jordi Mir García i Paula Veciana Botet. I durant el debat, tast de vins de DO Pla del Bages del Celler Cooperatiu d’Artés, sccl.

Jueva, revolucionària, mística, radical. Simone Weil sempre va ser una personalitat difícil de copsar des de l’ortodòxia. La gran actriu Míriam Iscla ofereix la seva veu a una acurada selecció del pensament d’una dona extraordinària que algú va anomenar “la filòsofa de la compassió”.

El llibre La gravetat i la gràcia, que va inaugurar la col·lecció Biblioteca de Pensament Contemporani, recull els fragments procedents dels quaderns manuscrits de Simone Weil —segons la tria feta per l’escriptor Gustave Thibon, que en signa el prefaci— i constitueix encara avui la via d’entrada al pensament ric, fecund i paradoxal de la filòsofa francesa. Pau Matheu, doctor per la Universitat de Barcelona sobre l’evolució del pensament polític de Simone Weil, en va fer la traducció del francès i la presentació. També a Fragmenta, Josep Otón, hi ha publicat l’assaig Simone Weil: El silenci de Déu (2008).

Per més informació i compra d’entrades, premeu aquí.