“Petits editors, grans llibres” és el nom de la conversa que celebraren quatre dels editors presents a la sisena edició de la fira Vila del Llibre del municipi de Bellprat (Anoia), on hi van tenir parada pròpia. Alexander Fidora (Edèndum), Ignasi Moreta(Fragmenta), Oriol Ponsatí-Murlà (Ela Geminada) i Jordi Raventós (Adesiara) van ser moderats pel periodista Xevi Planas. Fou el diumenge dia 2 de juny a Bellprat.

El fenomen de les petites editorials independents irromp amb força en un món editorial que es canibalitza en grans grups. Les edicions ben acurades, la voluntat d’incidència cultural, el compromís amb els clàssics, la detecció de noves veus…, són trets comuns de les petites editorials que els permeten competir, en qualitat i rigor, amb les grans.

Quatre dels millors petits editors de Catalunya debateren sobre l’edició independent i explicaran les motivacions de fons de la seva tasca cultural.

La fira Vila del Llibre de Bellprat

Bellprat és una petita població de l’Anoia que des de l’any 2008 s’ha convertit en la primera Vila del Llibre de Catalunya a l’estil d’altres pobles del món que s’agrupen dintre del concepte Book Town. Es tracta d’un petit indret rural d’interès històric o bellesa natural que ha trobat en el món del llibre i tota la cultura que hi ha al voltant, l’excusa per sortir de l’oblit, trobar una segona oportunitat a les velles cases rurals, convertint-les en sales d’exposicions, llibreries de vell i espais per realitzar xerrades i presentacions de llibres. La fira se centra en el llibre de vell i novetats editorials.