Per commemorar els deu anys de l’exposició Germinabit a Roma, la Fundació Joan Maragall va organitzar a la Llibreria Claret de Barcelona una taula rodona per fer balanç de la producció del llibre religiós en català una dècada després de la mostra a Roma, moderada pel president de la Fundació, Josep M. Carbonell.

El teòleg i filòsof Francesc Torralba va fer un repàs a aquests deu anys destacant la qualitat i la diversitat d’autors i de tradicions espirituals que s’han fet presents en l’edició catalana. Per això, va parlar d’una “producció extraordinària” i de “normalització de la situació en relació amb altres països”, segons mostra aquest vídeo produït per CatalunyaReligio.cat. Durant la seva intervenció, en la qual Torralba no cita cap editorial, fa esment especial d’obres de Fragmenta com ara Demostració a Teòfil, de Josep Rius-Camps, Religió i comunicació, de Lluís Duch, Cervell i transcendència, de Ramon M. Nogués, o de l’autor -també d’aquest segell- Josep Otón.

L’editor Josep Herrero, que cita Fragmenta en el seu repàs a l’edició del llibre religiós al nostre país, i Ignasi Garcia i Clavel, secretari d’Afers Religiosos el 2001 quan es va organitzar l’exposició de llibre religiós en català a Roma, també hi intervenen en dos vídeos més, aquest i aquest, respectivament.