(Laura Mor CR) El posicionament del llibre religiós en l’àmbit català i en l’internacional és molt heterogeni. Així ho ha evidenciat la 32a Fira Internacional del Llibre, celebrada aquesta setmana a Barcelona. Des de dimecres i fins divendres, el Liber ha convocat editors d’arreu del món i el llibre religiós també s’hi ha fet present. CatalunyaReligió.cat ha parlat amb algunes professionals d’aquest sector de les  editorials que hi han tingut un stand. Els més crítics demanen repensar la transmissió del missatge de fe en aquest tipus de producció.

Però aquest reportatge mostra també com alguns experts volen ajustar la presència a les llibreries, d’altres subratllen la singularitat de cada segell editorial i exigeixen qualitat per donar valor al llibre, independentment de quina sigui la seva temàtica. Mentre que molts descriuen una davallada en les vendes, alguns també viuen una certa estabilitat i, fins i tot, molts aposten, per primera vegada, per mostrar un prestatge exclusivament religiós.

En aquesta ocasió hem parlat amb Jesús Ballaz, escriptor i pedagog; Ignasi Moreta, de Fragmenta Editorial; Reina Duarte, directora d’Edebé; Miguel Lirio, del Centre de Pastoral Litúrgica; Eduardo Ayuno, d’Ediciones Sígueme;Alfonso Triviño, d’Editorial Clie; Ramon Casals, d’Editorial Casals; Montse Costas, d’Editorial Mediterrània; Cristóbal Orellana sj,de Buena Prensa; i Julia Gómez, de Paulinas-San Pablo. Altres editorials com Claret també hi han tingut presència.