(Olot Televisió) L’intinerari sobre diversitat de creences de l’Institut de Cultura d’Olot també inclou els més petits. Ahir vam poder comprovar-ho a la Biblioteca Marià Vayreda . L’islamòleg Halil Bárcena va protagonitzar l’Hora del Conte de la biblioteca olotina, explicant algunes de les històries d’un personatge popular de la cultura sufí, Nasrudín.

Halil Bárcena és un dels grans estudiosos actuals del sufisme, la dimensió mística de la religió islàmica. Ahir, però, va ser a Olot per participar en una sessió especial de l’Hora del Conte de la Biblioteca Marià Vayreda, lligada a l’interari de Creences i Religions d’Olto Cultura. Halil Bárcena va compartir amb el públic més imprevisible la seva darrera obra, ‘Històries de Nasrudín‘, un recull de deu contes protagonitzats per un personatge popular que trenca els esquemes a través de l’humor, Nasrudín.

El llibre, que inclou una guia de lectura per a pares i educadors, està il·lustrat per Mariona Cabassa i va ser guanaydor del premi Serra d’Or de Literatura Infantil. Després de la sessió de contes Halil Bárcena va dedicar-ne alguns exemplars i tot seguit va pronunciar una xerrada al Casal Marià d’Olot, titulada ‘Què és el sufisme’?.