L’islamòleg Halil Bárcena, el mestre sufí Abdul Wadud Sabaté i l’escriptora i religiosa teresiana Victòria Molins, van presentar el llibre Cómo santa Teresa me acompañó al sufismo, de Mardía Herrero, amb l’autora. Va ser el dijous dia 14 de febrer, a les 19h, a la Llibreria Claret (C. Roger de Llúria 5, Barcelona).

Mardía Herrero (Madrid, 1981), escriptora i professora, és doctora en literatura, màster en ciències de les religions i llicenciada en història (Premi Extraordinario Fi de Carrera) i en filologia hispànica. Ha publicat, a més, 39 semanas y media. Un embarazo sufí (Mandala, 2016) i El paraíso de los escritores ebrios (Amargord, 2007).

Halil Bárcena és doctor en filologia àrab i especialista en mística sufí, dirigeix l’Institut d’Estudis Sufís de Barcelona, i és autor del llibre El sufisme (Fragmenta, 2008), de la traducció de Dīwān, de Hal·lāg (Fragmenta, 2010), una edició bilingüe àrab-catalana cal·ligrafiada a mà per ell mateix, i d’Històries de Nasrudín, un àlbum infantil amb il·lustracions de Mariona Cabassa. Abdul Wadud Sabaté és llicenciat en Dret i fundador responsable del Centre Sufí de Barcelona. I Victòria Molins, autora de diversos llibres, va ser entrevistada al llibre Monges (Fragmenta, 2008), de Laia de Ahumada.

Cómo santa Teresa me acompañó al sufismo explica la història de com la lectura de Teresa de Jesús va portar a la seva autora de la mà fins el mestre sufí Mawlana Sheij Nazim.

L’acte va ser presentat per l’editor de Fragmenta i professor de la UPF, Ignasi Moreta.