Amb motiu de la recent publicació de l’edició àrab-castellà de Dīwān, l’obra que recull la poesía mística del sufí Ḥusayn ibn Manṣūr al-Ḥal·lāğ, l’islamòleg Halil Bárcena va parlar  sobre ell a la trobada via zoom “La via secreta de l’amor”, el divendres dia 29 d’octubre a les 24h (hora peninsular espanyola).

L’edició del llibre, a càrrec de Fragmenta, inclou 130 poemes caligrafiats a mà per Bárcena, que també n’és l’autor de la introducció i de la traducció castellana directa de l’original àrab, com va fer amb una edició àrab-català anterior.

Ḥusayn ibn Manṣūr al-Ḥal·lāğ (858-922) pot ser definit com un predicador popular, un vaitger i pelegrí infatigable, un missioner errant per terress de l’Oriente, el primer màrtir místic de l’islam, un savi inspirat i un poeta de la unió mística i l’amor diví. És cèlebre per la seva poesia extàtica i sapiencial, reunida en aquuesta recopilació.

La trobada va ser organitzada per la Madrasa Rabani, de l’Argentina, i va celebrar-se mitjançant la plataforma digital Zoom.