El periodista Antoni Batista, autor del llibre Els portaveus de Déu, n’ha parlat amb el professor Jaume Angelats el dimecres dia 17 de maig, a les 12:10 h a la Sala Sant Jordi de l’Ateneu Universitari de Sant Pacià (Seminari Conciliar Carrer de la Diputació, 231, Barcelona), entitat organitzadora. L’acte portava per títol “Un nom nou per als quatre evangelistes: Els portaveus de Déu”.

Els portaveus de DéuAntoni Batista s’endinsa en els Evangelis i en proposa una interpretació innovadora, agosarada i suggeridora des de l’òptica de la semiòtica, l’anàlisi del discurs i la teoria de la comunicació.

Antoni Batista Viladrich (Barcelona, 1952) és doctor en Ciències de la Comunicació per la UAB, periodista, músic i professor universitari. Redactor del Diari de Barcelona (1976-1980), del diari Avui (1983-1989) i de La Vanguardia (1989-2004). Professor de Teoria de la Comunicació a la UAB i de Periodisme Cultural i Periodisme en Situacions de Conflicte a la URV. Ha publicat trenta llibres sobre el conflicte basc, del qual se’l considera un expert, sobre la història de l’antifranquisme i sobre musicologia. Col·labora regularment al diari Ara, al Diari de Tarragona i a la revista Sàpiens. A Fragmenta ha publicat Els portaveus de Déu (2022).

Jaume Angelats i Morató, és doctor en teologia, rector a Cadaqués i imparteix classes de teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya (Ateneu Universitari Sant Pacià). És membre del grup Vivarium Gerisena, que segueix el pensament de Raimon Panikkar a les comarques de Girona, i ha estat organitzador de les Trobades interreligioses de Garriguella, quan n’era el rector, que ha continuat a Cadaqués. Ha participat en la traducció al català dels textos originals de Mística, plenitud de Vida, un dels volums de l’Opera Omnia Raimon Panikkar, i ha participat a l’obra col·lectiva Panikkar avui (2022).