Laia de Ahumada, doctora en filologia catalana i escriptora, autora del llibre Espirituals sense religió (Fragmenta 2015) i Monges (Fragmenta, 2008), ha pronunciat la conferència “¿Espirituals sense religió?”, organitzada per l’Aula de Cultura de Cardedeu, que s’ha celebrat el dimarts dia 15 d’octubre, a les 19h, al Centre Cultural – Teatre Auditori Cardedeu (Av. del Rei en Jaume, 118, Cardedeu).

¿És possible una espiritualitat sense religió? ¿El marc religiós és l’únic on l’espiritualitat es pot desplegar? ¿Existeix una espiritualitat desvinculada de la religió? Laia de Ahumada, autora del llibre Espirituals sense religió, parla en aquest llibre, de la necessitat de saber fins a quin punt allò que molts plantegen, auguren o neguen, ja s’està vivint. Dóna la paraula a una espiritualitat que vessa més enllà, més ençà i més endins de les religions; que tot just balbuceja fora de la llera institucional, somoguda encara per la consciència de néixer a quelcom de nou.

Laia de Ahumada i Batlle és escriptora i doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona. Vinculada al món de l’ensenyament fins a 1990, on impartia formació professional, funda aleshores el Centre Obert Heura per a persones sense llar. Doctorada en filologia el 1999, ha publicat una part de la tesi a Epistolaris d’Hipòlita Roís de Liori i Estefania de Requesens. Ha cultivat el gènere de la poesia, l’assaig i l’entrevista i ha impartit diversos cursos i conferències.