Xavier Melloni, autor de diversos llibres a Fragmenta, i Francesc-Xavier Marín, assessor de la col·lecció Assaig de la mateixa editorial, seran dos dels docents de la segona edició del Diploma de Mitologia i simbologia que organitza l’ISCREB. El termini d’inscripció s’acaba el 28 de setembre.

L’ésser humà s’explica a si mateix a través del símbol i del mite. Totes les cultures basteixen relats simbòlics per expressar la seva visió del món, l’existència, el destí… Així, conèixer i interpretar els relats de la pròpia cultura i de les altres és una forma d’accedir a la diversitat i profunditat d’experiències i reflexions sobre la condició humana i una forma d’entendre-les i de comprendre’ns a nosaltres mateixos. El Diploma vol aportar les eines necessàries per tal d’endinsar-nos en aquesta “cartografia de l’ésser humà” que són els símbols i els mites.

Podran accedir al Diploma d’especialista universitari en mitologia i simbologia, tots aquells que posseeixin una titulació universitària prèvia de 240 crèdits.

Les matriculacions estan obertes fins el 28 de setembre de 2020. El curs començarà el 3 d’octubre d’enguany i s’acabarà el 18 de juny de 2021. Matriculacions en línia: https://matricules.iscreb.org/

El Diploma (30 ECTS) té un preu de 1350€ (45€ per ECTS), i les assignatures soltes, 50€ per ECTS. Pels que es matriculn de tot el Diploma abans de l’1 de juliol, el preu serà de 1.200€ (40€ per ECTS).

Melloni i Marín

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios(2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El desig essencial(Fragmenta, segona edició, 2019), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011), Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015), i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.

Francesc-Xavier Marín (Gironella, 1963) és doctor en Filosofia, diplomat en Ciències de la Religió i expert professional en cultura, civilització i religió islàmiques. És professor de la Universitat Ramon Llull —on és investigador principal del Grup de Recerca «Identitat i Diàleg Intercultural»— i dels Instituts Superiors de Ciències de la Religió de Barcelona— on és cap del Departament de Filosofia — i de Vic. També és professor convidat d’islam a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Autònoma de Barcelona, i del màster en teories i models d’actuació en immigració i educació intercultural, i del postgrau en «Experiència i legislació en immigració i educació intercultural» de la Universitat de Barcelona. És també professor del màster en «Ciències socials i desenvolupament a Àfrica» (Consorci d’universitats catalanes i africanes), secretari de FAR (Associació interconfessional per a l’estudi del fet religiós) i membre d’honor de les associacions ETHNOS i ORIGENS. Forma part del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya. És assessor de la col·lecció Assaig de Fragmenta.

Vídeos d’altres professors.

Descarrega’t el tríptic