Ignasi de Loiola

Exercicis espirituals

Traducció del castellà de Ramon M. Torelló, introducció de Josep M. Rambla, annexos de Xavier Melloni i Roland Barthes

A través dels Exercicis espirituals, Ignasi de Loiola sotmet la meditació religiosa a una feina metòdica. El llibre proporciona materials, perfectament estructurats, per a un recés interior de fins a quatre setmanes. Es tracta d’una proposta de pedagogia espiritual amb la finalitat d’elaborar tècnicament una interlocució amb Déu.

No és només una lectura, sinó una acció, un drama: el «drama de la vocació» i el «drama de l’elecció»; els Exercicis traslladen a l’exercitant la tasca espiritual i personal de disposar-se a una relació gratuïta amb Déu. Els tres eixos que constitueixen l’experiència dels Exercicis són la centralitat de Crist, l’auscultació dels moviments interns de l’exercitant i la referència al món.

Els Exercicis espirituals ofereixen els elements necessaris per prendre consciència dels dilemes i les accions humanes a partir de la constatació que la mesura de totes les coses no la té el jo humà sinó l’horitzó diví. Els Exercicis espirituals afavoreixen una experiència mística integradora en la mesura que descobreixen la sacralitat del món i la seva diafanitat.

Aquesta edició, amb el text castellà original acarat a la traducció catalana —revisada— de Ramon M. Torelló, compta amb una introducció de Josep M. Rambla i amb annexos de Xavier Melloni i Roland Barthes.

Autor - Ignasi de Loiola
Autor Ignasi de Loiola

Ignasi de Loiola (Loiola, 1491 – Roma, 1556) fou un noble que va seguir la vida religiosa i va ser ordenat prevere, va fundar de la Companyia de Jesús. Nascut com a Íñigo López de Loiola o Íñigo López de Recalde, avui és venerat com a sant per l’Església Catòlica. Des de 1522 es va formar, va viatjar molt i va portar una vida de pobresa i predicació centrada en el servei als més desafavorits. La seva experiència espiritual ha arribat fins als nostres dies gràcies a dos textos fonamentals: el relat de la seva biografia (El pelegrí) i el llibre dels Exercicis espirituals.

Ressons

Carrega'n més

Vídeos

Xavier Melloni i Josep M. Rambla van presentar els ‘Exercicis espirituals’ d’Ignasi de Loiola

El dimecres dia 18 d’abril, a les 19h, va tenir lloc lloc la presentació de l’edició bilingüe castellà-català dels Exercicis espiritualsd’Ignasi de Loiola, publicada per Fragmenta. Hi van intervenir Josep M. Rambla, autor de la introducció, i Xavier Melloni, autor d’un dels dos annexos del llibre. L’acte va celebrar-se a la seu de Cristanisme i Justícia (Roger de Llúria 13, Barcelona).