Xavier Melloni, autor del llibre Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola, i d’un annex dels Exercicis espirituals d’Ignasi de Loiola, ha ofert la conferència “El pelegrinatge interior”, el dilluns 14 de novembre de 2022, a les 11h, a l’Abadia de Montserrat. Ha sigut en el marc de les XI Jornades Universitàries de Turisme Religiós, que se celebraven a Montserrat fins el dimecres 16 de novembre. 

L’objectiu de les jornades és reflexionar sobre la relació entre els pelegrinatges i el turisme a partir de la figura de Sant Ignasi i la celebració de l’any Ignasià abraçant diferents perspectives com la gestió turística, la motivació dels visitants, els impactes, la figura de Sant Ignasi i la seva influència en aquest àmbit. Programa, aquí.

Van celebrar-se a Montserrat i Manresa del 14 al 16 de novembre, organitzades per l’Abadia de Montserrat, la Universitat de GironaManresa 2022 i la Fundació Turisme i Fires de Manresa per tal d’oferir als estudiosos i professionals del turisme un nou espai de reflexió, d’aprofundiment  i de debat dels diversos aspectes que conformen aquest l’àmbit específic del món del Turisme, com és el religiós.

Vegeu el vídeo de la conferència aquí.