Xavier Melloni, autor del llibre Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020) i d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018) pronuncià la conferència “Claus per comprendre l’espiritualitat ignasiana”, el dimecres 11 de gener a les 19 h a l’Església de Nostra Senyora de la Victòria (capella del Palau Reial Menor, C. d’Ataülf, 4, Barcelona). Cal inscriure-s’hi.

Amb Ignasi de Loiola es va inaugurar una nova espiritualitat per a l’Església i per el món. Va viure en un moment en el que acabava un mon i començava un de nou: també nosaltres ens trobem davant un canvi semblant. Es mostrarà com aquesta espiritualitat continua sent vigent i adient pel temps que vivim.

L’activitat es portà a terme el marc de l’exposició “Ignatius Experience. El poder transformador d’una ferida” present al Museu Diocesà fins el 5 de febrer de 2023. És organitzada per la Companyia de Jesús i el Museu Diocesà de Barcelona.

XAVIER MELLONI

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El desig essencial (segona edició, 2019), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (2011), Déu sense Déu (amb Josep Cobo, 2015), i Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola. Una aproximació a la seva ‘Autobiografia’ (2020). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018).