Xavier Melloni, autor de diversos llibres i d’un annex als Exercicis Espiritualsd’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta, en versió bilingüe castellana-catalana, va participar en dues activitats del Simposi Internacional de Psicologia i Exercicis Espirituals que va celebrar-se del 20 al 23 de juny al Santuari de Loiola.

El divendres 21 a les 18:30h, Melloni va impartir un taller amb el nom de Silenci per “sentir i conèixer”. I el diumenge 23 de juny a les 12h va ser un dels experts amb qui els assistents podien tenir una trobada.

Xavier Melloni (Barcelona, 1962) és antropòleg, teòleg i fenomenòleg de la religió. Diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té al mateix temps un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. En la seva tasca com a acompanyant espiritual integra elements de diverses tradicions. És membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat. Viu en el centre espiritual La Cova de Sant Ignasi, a Manresa. Entre les seves publicacions destaquen La mistagogía de los Ejercicios Espirituales de san Ignacio (2001), L’U en la multiplicitat (2003), Relaciones humanas y relaciones con Dios (2006), Escletxes de Realitat (Fragmenta, 2007), El Desig essencial (Fragmenta, 2009), Voces de la mística (2009), El Crist interior (2010), Vers un temps de síntesi (Fragmenta, 2011) i Déu sense Déu (amb Josep Cobo, Fragmenta, 2015). És autor d’un annex als Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola publicats a Fragmenta (2018). És assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta.