15/09/2012 Cadaqués va acollir una nova presentació d'"Amb Déu o sense", amb Francesc Torralba i Vicenç Villatoro

Tornar
RSS

Francesc Torralba i Vicenç Villatoro, autors del llibre Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades (Fragmenta, 2012), van presentar-lo el passat dissabte 15 de setembre a les 19 h a l'Església de Santa Maria de Cadaqués. L'acte, que va presentar el rector de Cadaqués, Jaume Angelats, va consistir en un diàleg amb els autors moderat per Ignasi Moreta, editor de Fragmenta.

Durant la presentació, Francesc Torralba va assegurar que l'escriptura d'aquest llibre havia "estat una de les millors experiències" de la seva vida; mentre que Vicenç Villatoro va afirmar que "quan escrius cartes, el món i la vida entren a les cartes". Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades és un dels títols de Fragmenta que ha rebut més bona acollida entre el públic lector, de manera que fa pocs dies també ha sortit al mercat editorial l'edició castellana del llibre. 

Quaranta cartes creuades

«Jo em considero un agnòstic amic de les religions, admirador de les religions», diu Vicenç Villatoro. «Sóc un cristià escèptic; un cristià que cerca, que tracta d'entendre millor allò en què creu», diu Francesc Torralba.

Al llarg de quaranta cartes —vint per corresponsal—, Francesc Torralba i Vicenç Villatoro aborden temes com ara la pregunta pel sentit, Déu creat o Déu creador, el sagrat i el profà, l'esfera religiosa i l'esfera pública, la mort i el consol, una ètica sense Déu, la bellesa, el misteri del mal, la transmissió de valors i conviccions, l'existència dels cristians, la plaça pública, la capacitat de celebrar i l'espiritualitat sense fe.

És un diàleg d'idees, però també d'experiències viscudes durant el mig any de redacció, entre l'inici de l'estiueig i les celebracions familiars de Nadal. Les cartes creuades entre els dos autors confronten no tan sols un creient i un no creient, sinó també un filòsof i un escriptor, un teòleg i un periodista. I tots dos converteixen sovint l'epistolari —el «gènere de l'ànima»— en un dietari: en l'exposició oberta i desacomplexada dels viaranys —interiors i exteriors— de la pròpia vida.

 

Llibres relacionats:

  • Amb Déu o sense Francesc Torralba, Vicenç Villatoro Amb Déu o sense Quaranta cartes creuades
  • Con o sin Dios Francesc Torralba, Vicenç Villatoro Con o sin Dios Cuarenta cartas cruzadas Traducción de Julia Argemí
Fotografies Clicka per descarregar les fotografies en alta resolució