Com a novetats literàries de cara al proper trimestre, Fragmenta prepara la distribució de vuit títols tant en català com de la col·lecció en llengua castellana Fragmentos. D’aquesta última, cal destacar la reedició en castellà de Con o sin Dios. Cuarenta cartas cruzadas, una de les obres editades que ha estat més ben acollida entre el públic.

El mes de setembre arrencarà amb la distribució a les llibreries de les noves obres en català i castellà editades per l’editorial Fragmenta. La col·lecció Sagrats i Clàssics es veurà ampliada amb dos títols més: Llibre de la Creació i Moisès i Aaron. El primer, que serà distribuït a principis de setembre, ha estat editat i traduït per Manuel Forcano, Doctor en Filologia Semítica. Es tracta del primer assaig especulatiu conegut del pensament jueu en llengua hebrea i cal considerar-lo, per tant, com el sòcol conceptual de diversos sistemes de la filosofia i la mística judaiques. A l’octubre es podrà gaudir de Moisès i Aaron, títol d’Arnold Schönberg, una òpera en dos actes (el tercer va quedar incomplet) amb música i llibret original en alemany del mateix autor que es basa en el llibre de l’Èxode de la Bíblia. Lluís Duch, doctor en antropologia i teologia, i autor de més de cinquanta llibres i opuscles i col·laboracions en obres col·lectives, és l’encarregat de fer-ne una interpretació crítica a mode d’introducció.

A mitjans d’octubre es presentarà El ritme de l’Ésser. Les Gifford Lectures, pertanyent a la col·lecció Opera Omnia del desaparegut filòsof i teòleg Raimon Panikkar, que serà distribuït abans d’acabar l’any. Escrita i reescrita durant vint anys, és l’obra més important de l’autor en el camp filosòfic. De fet, l’edició prínceps va veure la llum pocs dies abans de la seva defunció. Les prestigioses Gifford Lectures constitueixen una mena de Premi Nobel del pensament, i Panikkar és l’únic espanyol que ha tingut l’honor de rebre l’encàrrec d’impartir-les. Al novembre, l’Opera Omnia de l’autor s’alimentarà amb un altre llibre que duu per títol Espiritualitat, el camí de la vida.

D’altra banda, cal destacar la difusió de quatre títols més en castellà que ja han estat prèviament publicats per l’editorial en llengua catalana. Es tracta de Demostración a Teófilo. Evangelio y Hechos de los Apóstoles según el Códice Beza, editat i traduït per Josep Rius-Camps i Jenny Read-Heimerdinger; Religión y comunicación, de Lluís Duch; Con o sin Dios. Cuarenta cartas cruzadas, un obra en gènere epistolari creada per Francesc Torralba i Vicenç Villatoro; i Zen, de Raquel Bouso. Les tres primeres seran distribuïdes just començar setembre, mentre que l’última serà a les llibreries a finals d’any.

D’aquesta manera, Fragmenta augmenta la seva presència entre el públic hispanoparlant, en una estratègia per obrir-se camí en el mercat editorial més enllà de l’Atlàntic. A més de Brasil, Xile i Perú, l’editorial ha ampliat recentment la distribució a altres països llatinoamericans com Mèxic i Bolívia.