El jesuïta Xavier Melloni, autor del llibre Vers un temps de síntesi, publicat simultàniament en català i en castellà, féu una conferència-col·loqui amb aquest mateix títol el dissabte dia 8 d’octubre a la Iglesia de Santa Maria de Cadaqués.

Xavier Melloni és antropòleg i teòleg i diverses immersions a l’Índia li han permès posar en contacte elements de la mística hindú amb la cristiana. Jesuïta i estudiós dels Exercicis Espirituals, té un ampli coneixement dels textos de les diverses religions. Membre de Cristianisme i Justícia i professor a la Facultat de Teologia de Catalunya i a l’Institut de Teologia Fonamental de Sant Cugat, és assessor de la col·lecció Sagrats i Clàssics de Fragmenta. Entre les seves publicacions destaquen: L’U en la multiplicitat (2003), Escletxes de Realitat (2007), El Desig essencial (2009), El Crist interior (2010) i Vers un temps de síntesi (2011).

Aquesta ha estat la tercera i última activitat d’un petit cicle anomenat “Esperit contemplatiu en la societat i cultura actuals”, organitzat per la Parròquia de Santa Maria de Cadaqués i Vivarium Gerisena.