El dimarts dia 10 d’abril a la tarda va presnetar-se el llibre Amb Déu o sense. Quaranta cartes creuades, escrit per Francesc Torralba i Vicenç Villatoro i publicat per Fragmenta. Fou a l’Auditori de la Facultat de Comunicació Blanquerna ple de gom a gom davant gairebé 300 persones i comptà amb les intervencions de Ramon M. Nogués, catedràtic emèrit de Biologia a la UAB i escolapi, Pilar Rahola, periodista i escriptora, Francesc Torralba, doctor en Filosofia i coautor del llibre i Vicenç Villatoro, periodista, escriptor i coautor del llibre.

Vicenç Villatoro creu que la importància del llibre rau en què es pregunti “el gran tema del segle XXI, és a dir, ¿com ens ho fem per viure junts essent diferents?”, un llibre que l’ha ajudat “a reflexionar sobre el que pensa realment sobre temes que mai no m’hauria aturat a pensar i que amb Torralba he descobert”, en referència a les 40 missives intercanviades durant mig any que s’apleguen en aquest volum en què els dos autors, un agnòstic i l’altre cristià, s’interroguen sobre aspectes importants de la vida i les creences.

Per la seva banda, Torralba va assegurar que no havia tractat  Vicenç Villatoro de “cristià anònim” i va fer esment d’algunes “cordials diferències amb Vicenç Villatoro, resumides amb la pregunta ¿Estem sols o hi ha un Tu?”, admetent que “a vegades l’altre et pot deixar sense arguments”. També ressaltà el gènere epistolar, “gairebé decimonònic, en un entorn de presses”.

Abans, Ramon Maria Nogués va apeŀlar en la seva presentació “a una religió sense folklore i amb metàfora” i a “una convivència alegre entre creients i agnòstics”. Nogués creu que “les religions a la plaça pública han de ser exemplars”, superant “una auditoria d’humanitat”.

L’acte, després de les presentacions inicials, havia començat amb la intervenció de Pilar Rahola. La periodista va dir que “darrere d’aquest llibre trobareu dues bones persones”, que han fet que “a mi, que visc en el dubte permanent, m’ha seduït en Vicenç i m’ha interpeŀlat en Torralba”. Rahola va reconèixer que “les monges li van ensenyar un Déu bo i meravellós que no sempre ha estat el que he trobat en altres experiències”, digué.

Els intervinents foren presentats per per Ignasi Moreta, doctor en Humanitats i editor de Fragmenta, i Josep Maria Carbonell, president de la Fundació Joan Maragall i degà de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL). L’acte fou organitzat conjuntament per la Fundació Joan Maragall i Fragmenta Editorial i compta amb la col·laboració de la Facultat de Comunicació Blanquerna (URL).