El dijous, dia 19 d’abril, a les 19:30 h, es presentà el llibre Monjas, escrit per Laia de Ahumada, un llibre de converses amb vint religioses amb un pròleg de Carme Riera. Va ser a la Casa del Llibre de la Rambla de Catalunya 37, a Barcelona.

L’acte fou presentat per Ignasi Moreta, doctor en Humanitats i editor de Fragmenta, i hi van intervenir Laia de Ahumada, doctora en filologia catalana i autora del llibre; Carme Riera, doctora en filologia hispànica i autora del pròleg de llibre, que ho féu des d’un vídeo; i Lluís Serra, Secretari General de la Unió de Religiosos de Catalunya. Clogué l’acte Xavier Puigdollers, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.

Monjas fou escrit inicialment en català l’any 2008. Aquesta edició, que incorpora el pròleg de Carme Riera, ha estat traduïda per Julia Argemí i es publica a la col·lecció Fragmentos, que aplega els llibres de Fragmenta publicats en castellà.

L’acte fou organitat conjuntament per la Casa del Llibre i Fragmenta Editorial i compta amb la col·laboració de la Unió de Religiosos de Catalunya i la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya.