Ignasi Moreta, doctor en humanitats i editor de Fragmenta, pronunciarà la conferència “Libros sobre religiones en un mundo plural”, el dijous dia 18 d’abril del 2013, a les 19:00 h (hora local) al Centro Cultural Inca Garcilaso (Jr. Ucayali 391, Lima – 1) de la capital peruana.

Moreta serà al Perú amb motiu de la missió comercial organitzada pel Gremi d’Editors de Catalunya i la Cambra del Llibre de Catalunya, a aquell país i a Colòmbia, del 17 al 25 d’abril d’enguany, per participar a la 26ª Fira Internacional del Llibre de Bogotà i per conèixer el mercat peruà, actualment en expansió. Fragmenta, editorial nascuda el 2007 i que publica textos clàssics i d’assaig en l’àmbit de les religions des d’un punt de vista no confessional en català, començà a editar títols en castellà el 2011 a través de la col·lecció “Fragmentos“, i des d’aleshores s’expandeix al mercat llatinoamericà.

El Centro Cultural Inca Garcilaso, organitzador de l’activitat, fou inaugurat el 2005 a Lima, és el primer centre cultural de Llatinoamèrica vinculat a un ministeri d’afers exteriors i gaudeix de gran prestigi en el marc de l’activitat cultural peruana.

Ignasi Moreta (Barcelona, 1980) és doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. S’ha especialitzat en l’estudi del pensament de Joan Maragall, al qual va dedicar la tesi doctoral. Ha publicat treballs de recerca en l’àmbit de la filologia catalana i de les religions en diverses revistes especialitzades. Ha publicat No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (2010), ha tingut cura de l’edició de dos llibres de Maragall —Visions & cants (2003) i, a Fragmenta, La Setmana Tràgica (2009)—, i forma part del comitè editorial de l’edició crítica de les obres completes de Joan Maragall. És director literari de Fragmenta Editorial, que va fundar —juntament amb Inês Castel-Branco— l’any 2007. L’any 2012 la Cambra del Llibre de Catalunya va reconèixer la seva tasca editorial amb el premi Memorial Ferran Lara a un jove emprenedor del sector del llibre.